Upoznavanje putem interneta izaziva ovisnost jer mnogi vole stalno biti u mreži i provjeravati svoje račune jer su uvijek na mreži i pomoću chat soba razgovarati o potencijalnom datumu koji ih zanima. Tri su čimbenika koja određuju je li osoba ovisna o pronalaženju internetskih stranica navedena dolje i ako naiđete na ove znači da ste ovisni.
1. Kad se prijatelji jave ili vas nazovu i zamole da izađete s njima na obrok ili da pogledate film, skloni ste reći da sam zauzet i ostajem. Što znači da ostajete online gledajući profile na mreži i još više razgovaranje s članovima s vaše wink liste jer znate kada će biti na mreži i to je prilika koju ne možete priuštiti.
2. Znate kada ste ovisni o druženjima na mreži, kad se probudite ujutro i mislite da se morate brzo prijaviti na internet da biste brzo provjerili svoje e-poruke kako biste vidjeli jeste li važna poruka nekoga kome ste namignuli ili ste poslali poruka nekome koga ne možete čekati da pročitate odgovor koji morate odmah pročitati.
3. Najočitiji faktor je kad dan i noć provedete za računalom na mjestu za upoznavanja na kojem ste registrirani. Tamo provodite cijeli dan jer različiti članovi dolaze putem interneta, a ostali članovi se izvan mreže, a novi članovi pridružuju i istovremeno razgovarate s različitim ljudima u chat sobama. To je kada ste stvarno postali online ovisnik o upoznavanju.
Gore navedeni faktori određuju i ocjenjuju kako ponašanje neke osobe pokazuje da su ovisne o internetskim druženjima jer su cijelo vrijeme stalno na mreži, nikada nemaju vremena za prijatelje ili izvan druženja i kad se moraju brzo prijaviti usred noći ili rano jutro samo da provjerim njihove e-poruke ili poruke s potencijalnog datuma.
  —

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *